Партнерска програма на Machineryline
Станете наш партнер и бидете наградени за секој привлечен клиент
Стани партнер
Како работи тоа?
Регистрација во програмата
Пријавете се за партнерска програма и добијте единствена партнерска врска или код.
Привлечете клиенти
Сите корисници кои ја следеле вашата врска или се регистрирале со помош на вашиот единствен код засекогаш стануваат ваши препораки.
Промовирање на вашата партнерска врска
Споделете ја партнерската врска или кодот со посетителите на веб-страницата, партнерите и купувачите. Може да ги користите сите погодни начини за привлекување корисници: банер на веб-страницата, билтен по е-пошта, врски на социјалните медиуми.
Добијте награда
Ќе имате добивка од сите платени сметки на привлечен клиент (препорака), а клиентот ќе добие дополнителен попуст на сите услуги.
Прашања и одговори
Што е партнерска програма на Machineryline?
Партнерската програма на Machineryline е модерен начин да го организирате вашиот пасивен приход. Регистрирајте се на партнерската програма, привлечете корисници на Machineryline и остварете приход од уплатата на секој привлечен клиент.
Што е партнерска (препорачана) врска?
Партнерска (препорачана) врска е посебна врска која го содржи единствениот идентификатор на партнерот. Партнерските врски се користат да привлечат нови корисници и за собирање награди на членовите кои ги донеле. Таквите врски ни помагаат да дознеме дека новиот клиент дошол од вас. Клиентот само треба да ја следи партнерската врска и да се регистрира за да го означиме како ваша препорака. Партнерскта врска може да ја добиете во личната сметка на партнерот по регистрирањето.
Што е единствен партнерски код?
Партнерски код е посебен код кој е единствен идентификатор на партнерот. Според партнерскиот код ќе може да утврдиме дека новиот клиент дошол од вас. Кодот е соодветен бидејќи може да му се пренесе текстуално или усмено на потенцијалниот клиент. Исто така, клиентот може да го наведе кодот во текот на регистрацијата во соодветното поле или да го извести менаџерот по телефон. Вашиот партнерски код може да го добиете во личната сметка на партнерот по регистрацијата.
Дали тоа е исплатливо за клиентот (препорака)?
Секој клиент кој ќе се регистрира со вашата партнерска врска или код, ќе добие дополнителен попуст од 10% на сите услуги на компанијата.
Каде може да поставам препорачана врска?
Може да ја поставите препорачаната врска на веб-сајтови, блогови, форуми, социјални медиуми и на други платформи освен ако тоа не е забрането од правилата на партнерската програма.
Колкав процент ќе добијам за секој придобиен клиент?
Партнерите добиваат 10% провизија од уплатата на привлечените клиенти. Исто така може да разговарате за индивидуални услови со нашиот менаџер ако сте заинтересирани за поблиска соработка.
Како можам да повлечам средства?
Провизиите од плаќањата на клиентите веднаш му се припишуваат на вашето салдо на Machineryline. Можете да ги повлечете преку PayPal или банкарски трансфер (во овој случај ќе треба да ни испратите фактура). Плаќањето на провизијата се врши на барање. Минималниот износ за повлекување е 20 евра на PayPal или 50 евра на банкарска сметка.
Како се поврзува клиент со партнерот?
Клиентот се поврзува со партнерот:
- кога ќе кликне на вашата препорачана врска;
- ако клиентот го внесе вашиот партнерски код во текот на регистрирањето на фирмата на Machineryline;
- ако клиентот му со спомне вашиот партнерски код на менаџерот на Machineryline во текот на процесот на активирање на услугата (во текот на разговор или во преписка);
Корисниците кои веќе се клиенти на Machineryline не може да се поврзат со партнер.
Кога ја активираат услугата со користење на партнерскиот код или со препорачаната врска, клиентот добива дополнителен попуст од 10% на сите услуги на компанијата.
Каде можам да ја видам статистиката за привлечени клиенти?
Во личната сметка на партнерот има дел „Статистика“, каде може да ги следите сите единствени кликнувања на вашата врска, бројот на привлечени клиенти и исплатите за секој клиент.
Дали е потребно да се има сопствена веб-страница за да станете партнер?
Секој може да учествува во партнерската програма, за тоа не е потребно да имате сопствена веб-страница.
Имате ли уште прашања? Пишете ни
Подготвени сте да заработите со нас?
Стани партнер