Machineryline » Помош » Совети
Како да купувате на Machineryline
Како да контактирате со продавач од друга држава?

Откако ќе најдете интересна понуда, контактирајте со продавачот на кој било соодветен начин: повикајте го на телефонските броеви за контакт, испратете му порака преку образецот за контакт или на месинџер.

Обрнете внимание дека кога го користите формуларот за контактирање, вашата порака автоматски ќе се преведе на јазикот на продавачот.

Сите продавачи имаат искуство во меѓународни продажби и во работа со побарувања од сите земји и на сите јазици.

Како да купите возила или опрема од друга земја?

Одберете ја опремата која ви е потребна и контактирајте со продавачот.

Не плашете се да поставувате прашања!

Распрашајте се за сите детали во врска со купувањето, обработката на трансакцијата и за испораката: компаниите кои продаваат опрема на Machineryline обично имаат искуство во продажба во различни земји и секогаш се подготвени да ви помогнат.

За испорака на возила или механизација во вашата земја, може да користите и услуги од трета страна.

Таквите компании можат дополнително да извршат проверка на купената опрема на локацијата на продавачот, да ви помогнат со документацијата и генерално да го следат целиот процес на купување додека не ја добиете купената опрема.

Можете да го пресметате приближниот трошок за испорака директно на страницата на огласот: кликнете на полето „Потребна ви е испорака?“ и изберете ја вашата земја и град.

Можете веднаш даи испратите барање на транспортната компанија: нивните менаџери ќе стапат во контакт со вас и ќе ви помогнат со сите детали за купувањето и испораката.

Пред да извршите плаќање, треба да се запознаете со советите за безбедност.

Важно! Порталот Machineryline не е учесник во зделката. Проверете ги сите информации со продавачот.

Како брзо да најдете понуда која ве интересира?

Ако знаете точно што барате, -само внесете го она што го барате во линијата за пребарување: на пример "DAF XF 105" или"KOMATSU D65 2008". Пребарувањето може да го започнете и со насловот на почетната страница на порталот: изберете категорија на возила, а потоа одете на саканиот поднаслов. Ќе го видите списокот на сите огласи во оваа категорија.

Користете го филтерот на левата страна да ги видите само огласите што ви одговараат:
 • Во филтерот на цена одберете го одговарачкиот ценовен опсег;
 • „годината на производство“ ќе ви помогне да ги отстраните возилата кои се престари;
 • Обрнете внимание на филтерот по земји, ако сте подготвени да купите возила само од одредени региони;

Сортирајте ги огласите според најважниот параметар да ги видите најдобрите огласи на почетокот на списокот.

Прегледувајќи ги најдените огласи, не двоумете се да стапите во контакт со продавачите за повеќе информации: тие се секогаш подготвени да одговорат на вашите прашања за возилата или за процесот на купување.

Зошто е потребно да се претплатите на огласи?

Откако ќе се претплатите на огласи, ќе добивате известувања за нови огласи по е-пошта. Вака нема да ги пропуштите најдобрите понуди.

Ако пребарувањето по избрани параметри не дало резултат, може да се претплатите на ажурирања за да дознавате меѓу првите за најновите интетресни понуди.

Како да креирате претплата?

Ако не сте нашле одговарачка понуда, зачувајте ги поставките за пребарување и креирајте претплата, наведувајќи ја вашата адреса за е-пошта. Штом на порталот ќе се појави одговарачка понуда, вие ќе добиете известување по е-пошта.

Може директно да се претплатите на листата на огласи користејќи го копчето „претплати се“. Исто така може сами да креирате претплата наведувајќи ги потребните параметри за пребарување.

Зошто е потребно барање за резервни делови и како да се поднесе?

Ако не можете да ги најдете потребните резервни делови на порталот, користете ја услугата „нарачај резервни делови“. Вашето барање ќе им биде испратено на одговарачки продавачи кои ќе ги достават своите понуди што е можно поскоро.

Не ги најдовте потребните информации? Слободно прашајте
Како да продавате на Machineryline
Како се поставува оглас?

Кликнете на копчето “Постави оглас” и изберете една од опциите: еднократно објавување или постојана продажба на возила.
Потоа изберете категорија, додадете опис, фотографии и видеа и оставете информации за контакт.
За да го зголемите бројот на прегледи, ви препорачуваме да додадете детален опис и фотографии со висока резолуција.

Дали треба да се плати поставувањето огласи на Machineryline?

Поставувањето оглас на Machineryline е услуга со плаќање.
Поединец може да постави еден или неколку огласи; за компании, имаме посебни пакети на услуги со поволни услови.

За да добиете детална консултација при изборот на најдобар пакет, може да поднесете барање и нашиот менаџер ќе стапи во контакт со вас.

Какви се начините на плаќање за услугата за објавување оглас?

За услугата може да платите со VISA или Mastercard банкарска картичка или да користите услуги за електронско плаќање: Google Pay, Visa / MasterCard (Checkout.com), PayPal и други.

Како да ја зголемите ефикасноста на продажбите?

За да ги направите продажбите поефикасни, може да ги користите следните услуги:

 • Поставете во Топ оглас
  Вашиот оглас ќе биде прикачен на главната страница на делот, над обичните огласи. Пример.
 • Активирајте автоматско обновување
  За вашите огласи повремено да се преместуваат во горниот дел на списокот, активирајте ја функцијата „Автоматско обновување“.
  Откако ќе активирате, обновувањето на вашите огласи ќе се случува автоматски, според распоредот што сте го поставиле.
Како се поставува банер?

Повеќе информации за тоа како да поставите банер, ќе најдете во делот „Огласување со банер“. Нашите дизајнери ќе ви помогнат да креирате нацрт. Детали

Кои се дополнителните услуги?
 • Автоматско ажурирање
  За да заштедите време, можеме автоматски да ги увеземе (и редовно да ги ажурираме) сите ваши Machineryline огласи од изворот кој ќе го наведете: на пример, од вашата веб-локација или од која било друга страница со ваши возила и опрема. Нема да мора да трошите време за ажурирање на вашите Machineryline огласи: залихите се ажурираат автоматски и вие ќе добивате нови барања од потенцијални купувачи!
 • Извезување огласи
  Оваа услуга ви овозможува автоматски да експортирате огласи на други портали. Не е потребно да губите време во поставување огласи на секој портал! Едноставно поставете оглас на Machineryline и тој автоматски ќе биде поставен на сите избрани портали.
Не ги најдовте потребните информации? Слободно прашајте